Belépés
Facebook Belépés
Vagy
Google Belépés
Vagy
Még nem regisztráltál? Regisztrálj most!
Regisztráció
Már regisztráltál? Lépj be most!

A kaktuszoknak mennyi vízre van szüksége?

Anonim profilkép
Anonim kérdés
Válaszok(1)
 • Anonim profilkép
  Anonim válasz
  Kaktuszok öntözése

  Nos igen, a kaktuszok öntözése kényes kérdés. Sokan azt gondolják, hogy a kaktuszok szeretik a szárazságot, elég őket havonta locsolni. Vagy ami még rosszabb a „kaktuszokat egyáltalán nem is kell locsolni”.
  A kaktuszok is növények. És mint minden növénynek, nekik is nagy szükségük van a vízre. Tömegük jelentős része folyadék.
  A kaktuszok nem szárazság szeretők, csak szárazság tűrők (tekintettel arra, hogy pozsgások) és ez a kettő nem ugyanaz. A növekedési időszakban bőséges öntözést igényelnek. Hogy ez az időszak mikor van, az nagyban függ attól, hogy miként teleltetjük a kaktuszokat. Amennyiben októbertől áprilisig tart a teleltetés (általam alkalmazott és ajánlott), akkor ez az időszak májustól szeptemberig tart. Fontos, hogy miután „felébresztettük’ kaktuszainkat ne zúdítsunk rögtön sok vizet a nyakukba. Az első hónapban csak óvatosan öntözzük őket, fokozatosan szoktassuk őket a nedvesség felvételéhez. Ha túl hirtelen kapnak túl sok vizet, akkor előfordulhat, hogy nem képesek felszívni azt, és elrohadnak a gyökereik. Ami még fontos: ha már öntözzük őket, mindig alaposan locsoljuk meg őket, viszont két öntözés között mindig várjuk meg, míg kiszárad a földlabda. (ez nyáron akár naponta is lehet). Ha nem várjuk meg míg kiszárad a föld, akkor túlöntözzük őket, amit ha huzamosabb ideig teszünk kaktuszaink elrohadhatnak.

  Amennyiben borús párás idő van, én nem szoktam meglocsolni a növényeket, de ha már nagyon kiszáradt a földjük, akkor adok nekik egy enyhe vízpermetet. A vízpermet, akkor is jól jön nekik, ha épp meg vannak locsolva, vagy még nem száradt ki a földlabda. Egy kis felfrissülés mindig jól esik nekik is. Viszont arra figyeljünk, hogy csak kora reggel, vagy este öntözzünk, permetezzünk, ugyani ha a növények testén vízcseppek maradnak, azok az erős napsütésben nagyítóként gyűjtik össze a napsugarakat és akár a növények megégést is okozhatják.

  A teleltetés előtti 2-3 hétben már ne locsoljuk a kaktuszokat, hagyjuk őket teljesen kiszáradni, így nem lesz probléma a teleltetéssel.
  Válasz·
  • Anonim profilkép
   Anonim válasz 2017. márc. 23.
   Ez kimaradt barátom... http://kaktusz-farm.hu/gondozas_page.htm

   Ha már idézel illik berakni a linket is. :D
   Válasz·